Ostoskori 0

Tarjolla tänään: kiinnostavat työtehtävät

Rakettitieteilijät pääsevät pureskelemaan monenlaisia maistuvia pähkinöitä. Millaisiin toimeksiantoihin konsultit päätyvät?

Rakettitieteellä pääsee keskittymään aktiiviseen ohjelmistokehitykseen ja ratkaisemaan ainutkertaisia pulmia asiakkaiden tuotekehitystiimeissä. 

Kulttuuriimme kuuluu, että jokainen rakettitieteilijä saa itse valita paikkansa ja pestinsä. Kokemuksemme mukaan tällä metodilla kehittäjä pysyy innokkaana, virittyneenä ja onnellisena – ja silloin pukkaa syntymään priimaa.

 
 
 
 

Rakettitieteilijän kokemuksia: televerkon optimointi

Mikä homma?

💬 “Koko Suomen kattavan televerkon optimointi.”

Haasteet?

💬 “Tukiasemien konfigurointi siten, että niiden toiminta adaptoitui käytön mukaan. Optimointimallia kehitti oma tiimi, jolla oli asiantuntemusta televerkoista ja koneoppimisesta. Hommassa oli muitakin mielenkiintoisia pulmia: tukiasemilta päivittäin luettavia konfigurointitietoja oli huikea määrä, pelkästään XML-muotoisten konfiguraatioiden lukeminen riittävän nopeasti ei ollut mitenkään triviaalia, ulottuen lopulta semimanuaaliseen roskienkeruuseen Python-sovelluksessa.”

Mitä opit?

💬 “Sain oppia monenlaisia mielenkiintoisa detaljeja niin 2G-, 3G- ja 4G(+)-verkkojen sekä tukiasemien toiminnasta.”

Teknologiat?

💬 “Tekkipinossa oli PostgreSQL, ElasticSearch, Pythonilla toteutettu ETL-prosessi sekä referenssinä toimiva vanha Java-toteutus, josta oltiin siirtymässä pois.”

Parasta?

💬 “Koin haasteet optimaalisiksi: hyvä työkalutuntemus oli tärkeää, samoin kurinalaisten ja hyväksi havaittujen ohjelmistokehitysmenetelmien edistäminen kuin myös algoritminen osaaminen.”

–  Edvard, rakettitieteilijä #20

Haluatko tietää lisää Rakettikulttuurista? Klikkaa tästä töihin -sivulle!

 
 
Rakettitiede-violetti.png
 

Asiakkaat

Emme arvaile kenenkään puolesta, mikä motivoi parhaiten. Asiakkaita riittää siis laidasta laitaan eri toimialoilta ja aina startupeista pörssiyhtiöihin.

 
 
 

Jotta paketti ei leviäisi kuin Jokisen eväsleivät, jokainen konsultti keskittyy yhteen asiakkaaseen kerrallaan. Keskimäärin samassa paikassa viihdytään pari vuotta riippuen rakettitieteilijän fiiliksistä. Teemme myös lyhyempiä keikkoja, mutta usein humpan juoneen pääsee syvällisesti kiinni puolessa vuodessa.


Asiakastarinoita

 
 
 

Rakettitieteilijän kokemuksia: CSP:n käyttöönotto

Mikä homma?

💬 “Content Security Policyn käyttöönoton evaluointi ja käyttöönotossa avustaminen mediapalvelun sisällöissä julkaisualustauudistuksen yhteydessä.”

Haasteet?

💬 “Sivustolla on julkaistu aikojen saatossa suuri määrä eri tavoin toteutettuja interaktiivisia sisältöjä, joiden haluttaisiin edelleen toimivan CSP:n käyttöönoton jälkeen. Uudemmat artikkelit sisältävät usein myös media- ja sisältöupotuksia muista palveluista. Nämä sisältötyypit ja niiden käyttämät JavaScript-kirjastot ja yhteysosoitteet piti sekä testata että käydä riittävän tarkasti läpi, jotta niiden toimivuus voitiin todentaa myös jatkossa.”

Mitä opit?

💬 “Tiukan CSP-säännöstön käyttöönotto on vanhan järjestelmän yhteydessä erittäin haastavaa tai jopa mahdotonta. Tässä kuitenkin onnistuttiin, sillä taustajärjestelmää uudistettiin samalla, jolloin voitiin tehdä laajempia CSP:n huomioivia arkkitehtuuriratkaisuja.”

Teknologiat?

💬 “CSP:lle eri tasoineen löytyy vaihtelevasti tukea eri selaimista. Evaluoinnissa käytin TypeScriptiä ja JavaScriptiä Noden päältä tarjoiltuina. Kehitystiimi vastasi dynaamisten sääntöjen lisäämisestä osaksi tuotantojärjestelmän sisällönmuodostusputkea.”

Parasta?

💬 “Parasta oli huomata, että toteutetulla ratkaisulla oikeasti ehkäistään mm. eri tahojen tekemää käyttäjien seurantaa sivustolla. Havaitsimme, että joillain käyttäjillä on selaimessaan haittaohjelmia, joiden toimintaa pystyttiin rajoittamaan. Onnistuneen käyttöönoton ansiosta tekniikka otetaan laajemmin käyttöön.”

– Joona, rakettitieteilijä #36

 
 
Rakettitiede-keltainen.png
 
 

Avoimet pestit

Embedded

Bare metal, ajurit ja verkko – niistä on pienet tietokoneet tehty.

Työskentelemme sujuvasti raudassa kiinni ja tiedämme, mihin softa taipuu ja mitä kannattaa jättää vääntämättä.

Full stack

Vertikaalisia kokonaisuuksia pilvien takaa.

Teemme toiminnallisia käyttöliittymiä selainpohjaisesti ja hallitsemme sekä bäkin että frontin.

Mobiili

Vaativien mobiilisoftien tekemiseen tarvitaan kokeneita kehittäjiä.

Kehitämme mobiilisovelluksia asiakkaiden haluamille alustoille tai vaikka kuusnepalle.

 

Rakettitieteilijän kokemuksia: uusi raportointi- ja admin-työkalu

Mikä homma?

💬 “Vuodenvaihteessa 2020–2021 teimme asiakkaalle uuden raportointi- ja admin-työkalun erilaisten compliance-kurssien suorituksista. Vanha työkalu oli poistumassa käytöstä ja tilalle piti saada vastaava. Kurssit ja niiden suoritustiedot oli jo saatavilla StudyTube-alustan rajapinnan kautta. Liiketoimintayksiköiden hierarkiaa ja kurssisuorituksiin liittyvää metadataa hallinnoitiin admin-työkalun avulla. Varsinaiset raportit luotiin Microsoft Power BI:lla tämän datan pohjalta. Kaksi muuta tiimin jäsentä toteuttivat raportointiosuuden sekä dataputken StudyTubesta admin-työkaluun.”

Haasteet?

💬 “Haasteena oli tiukka aikataulu, koska uuden työkalun piti oli valmis, kun vanha suljetaan. Lisäksi budjetti oli niukka, joten oli pystyttävä priorisoimaan välttämättömät ominaisuudet ja karsimaan siellä, missä mahdollista. Työtä helpotti vanhan työkalun toimiminen referenssitoteutuksena, jolloin oli helpompi hahmottaa toiminnallisuutta ja niiden tarpeellisuutta.”

Mitä opit?

💬 “Kyseessä oli minulle ensimmäinen pilvialustalla (AWS, Serverless Framework) pyörivä sovellus, jossa riitti sopivasti haastetta ja oppimista. Kollegan apu tässä ja arkkitehtuurin hahmottamisessa oli kullanarvoista. Raportointialustan käyttö oli verrattain vähäistä, koska raportteja ajettiin kvartaaleittain ja admin-työkalua käytettiin silloin tällöin, joten kustannusten kannalta täysin serverless-ratkaisu (lambdat ja tietokanta) oli tässä paikallaan.”

Teknologiat?

💬 “Teknologiastäkkinä Serverless Framework + AWS (tietokantana Aurora Serverless ja AWS Lambdat Node.js:llä) + React (käyttöliittymä) + Microsoft Power BI (raportointi).”

Parasta?

💬 “Äärellinen kokonaisuus, ymmärryksen kartuttaminen pilvialustan käytöstä ja tiimiläisten tuki tässä. Oli kivaa pitkästä aikaa tehdä töitä pienessä tiimissä.”

- Kalle, konsultti ja yksi Raketin perustajista

 
 
 
 

Rakettitieteilijän kokemuksia: softaa urheilukelloihin

Mikä homma?

💬 “Kehitin softaa urheilukelloihin. Siihen sisältyi uusien ominaisuuksien kehittämistä, bugien korjaamista ja yksikkö- ja integraatiotestien kirjoittamista. Yksi viimeisimmistä hommista oli kehittää alustaa kolmansien osapuolten sovellusten ajamiseen kellossa.”

Haasteet?

💬 “Kelloissa, kuten muissakin sulautetuissa ympäristöissä, on tavallisesti rajoitetut resurssit – esimerkiksi muistin käyttö. Kelloissa minulle uusi asia oli tiukka virransäästön tarve.”

Mitä opit?

💬 “Opin tapahtumapohjaista arkkitehtuuria ja vähän myös HTTP-standardia ja JavaScriptiä, mikä hieman yllätti, koska kyse oli sulautetusta systeemistä.”

Teknologiat?

💬 “C++, Gtest, Robot framework, Python ja JS.”

Parasta?

💬 “Parasta oli hienot työkaverit ja uuden oppiminen.”

– Anonyymi rakettitieteilijä

Haluatko tietää lisää Rakettikulttuurista? Klikkaa tästä töihin -sivulle!

 
 
Rakettitiede-violetti.png
 
 

Kysymyksiä? Ota yhteyttä!

Rakettitiede Tessi Reispakka

Tessi Reispakka

rekrytointi
+358 45 213 2234
tessi@rakettitiede.com

Karri Kallela

rekrytointi
+358 50 554 2634
karri@rakettitiede.com

Kiikarissa kiinnostavat hommat, osaavat kollegat ja kova palkka? Lähetä viesti – jutellaan lisää!