Rakettiwebinaarit 2025

 
 

Rakettiwebinaareissa tarjoillaan asiaa softantekemisestä. Tässä kooste ja linkit tallenteisiin Rakettiwebinaareista vuodelta 2025.


Työhyvinvointi ei ole enää vaaleanpunainen vaahtokarkki – se on oikeasti liiketoiminnan ytimessä

Auntien toimitusjohtaja Immo Salonen ja Raketin People & Culture Lead Tessi Reispakka puhuivat huhtikuun webinaarissa puoli tuntia tiukkaa asiaa työhyvinvoinnista ja sen vaikutuksesta tuottavuuteen – erityisesti softakehityksen kontekstissa.

📈 Miten hyvinvointi näkyy tuloksessa? Webinaarissa tuotiin faktat pöytään:

🟣 21 % korkeampi tuottavuus (HBR)

🟣 sitoutuminen kasvaa, vaihtuvuus vähenee

🟣 lähteneen asiantuntijan kustannus: 50k–150k €

🟣 viihtyvät työntekijät tuovat mukanaan parempia rekrykandeja

💬  “Henkilöstön hyvinvoinnin priorisointi ei ole vain moraalinen kysymys – se on strateginen investointi yhtiön menestykseen ja kasvuun.” – Immo Salonen, CEO, Auntie

Immo ja Tessi painottivat webinaarissa sitä, miten työhyvinvointi ei ole yhden ihmisen tai vaikkapa johtoryhmän vastuulla. Se on koko organisaation yhteinen asia, ja mitä aikaisemmin henkilöstöä tuetaan – hyvissä ajoin ennen kuin tuulettimeen osuu – sitä enemmän voidaan tarjota keinoja parantaa työhyvinvointia

Jos missasit webinaarin, mutta sinua kiinnostaa työhyvinvoinnin vaikutus tuottavuuteen (ja miksei kiinnostaisi), katso tallenne YouTubesta.

Miten tehdään koodia ilman kuplia?

“Monimuotoisuus on hyvin oleellinen osa voittavan joukkueen reseptiä”, totesi Vaisala Xweatherin tuotejohtaja John Liljelund Rakettiwebinaarissa.

 John ja Raketin Juha puhuivat maaliskuun webinaarissa puoli tuntia tiukkaa asiaa diversiteetin merkityksestä softakehityksessä:

Kun tiimi on monimuotoinen ja ratkottava ongelma monimutkainen, vauhti kiihtyy. Ja silloin ei riitä, että vauhti korjaa virheet. Johnin (oik.) mukaan tärkein oppi monimuotoisten tiimien johtamisessa onkin pelikirja ja pelisäännöt.

💥 Liiketoiminta edellä: John kehottaa miettimään, mitä kaikkea osaamista tarvitaan, jotta voidaan onnistua ja menestyä.

💥  Monimuotoisuus on kilpailuetu: kognitiivisesti erilaisista ihmisistä koostuvat tiimit ratkovat ongelmia fiksummin ja ymmärtävät loppukäyttäjiä paremmin. 

💥 Tiimi toimii, kunhan pelisäännöt ovat selkeät: erilaisuus tuo keskustelua  ja hyvä niin, mutta ilman hyvää johtamista keskustelu ei käänny päätöksiksi.

Jos missasit webinaarin, mutta sinua kiinnostaa, miten seniorikonsultti auttaa tiimejä menestymään (ja miksei kiinnostaisi), katso tallenne YouTubesta.


Miten seniorikonsultti auttaa softatiimejä menestymään?

Tässä helmikuun Rakettiwebinaarin tärkeimmät opit Varjon Petri Lehtovirralta:

 ✅ Objektiivisuus: Ulkopuolinen asiantuntija tuo tiimiin freesejä näkökulmia ja auttaa tekemään parempia päätöksiä ilman sisäisiä poliittisia vääntöjä.

Osaaminen: Seniorikonsultti tuo tiimiin syvää teknistä ja strategista näkemystä, auttaa riskienhallinnassa ja tukee päätöksenteossa.

Onnistumisen kulttuuri: Kun tavoitteet ovat selkeät ja päätökset tehdään ajoissa, tiimit voivat keskittyä olennaiseen ja toimittaa laadukkaampaa softaa.

 💡 Kun otat konsultin mukaan, varmista heti alussa, mitä odotat häneltä. Tarvitsetko koodikäsiä vai strategista sparraajaa? Mitä selkeämmin rooli määritellään, sitä enemmän koko tiimi hyötyy.

"Älä osta pelkkää käsiparia, vaan koko konsultti ja hyödynnä sen 360 astetta." – Petri Lehtovirta, Director Engineer, Varjo

Ulkopuolinen konsultti pystyy tuomaan objektiivisuutta ilman sisäisiä vääntöjä. Hän voi sanoa suoraan, jos projekti on liian laaja, aliresursoitu tai muuten haastava. Eikä konsultti ole sidottu tiimin vanhoihin kaavoihin, vaan voi auttaa tunnistamaan, mikä toimii – ja mikä kaipaa muutosta. “Joskus paras päätös on sanoa ei –  ja konsultti voi olla se, joka uskaltaa sanoa sen”, toteaa Varjon Petri Lehtovirta (oik).

Jos missasit webinaarin, mutta sinua kiinnostaa, miten seniorikonsultti auttaa tiimejä menestymään (ja miksei kiinnostaisi), katso tallenne täältä.


Tiesitkö, että ICT-sektorin päästöt vastaavat jo lentoliikenteen tasoa – ja kasvavat edelleen räjähdysmäisesti?

Tammikuun Rakettiwebinaarissa Satu Samira Hamed (Planet Diplomats, Sustinaires ry) haastoi meidät kaikki ajattelemaan uudella tavalla: “Jos softa tuhoaa planeetan, voiko se olla aidosti käyttäjälähtöistä?

Satu muistuttaa, että hyvinvointi – ei pelkkä käyttäjäkokemus – on priorisoitava palvelukehityksen keskiöön: “Jokainen projekti voisi alkaa kysymyksellä: miten voimme tehdä tämän vastuullisemmin?”

Planeettakeskeinen softakehitys tarkoittaa sitä, että ohjelmistosuunnittelu ja digitaalisten palveluiden kehittäminen huomioi sekä ympäristön kantokyvyn että ihmiskunnan kestokyvyn.

 Tavoitteena ei ole enää vain "nopea raha", vaan:

🌱 minimoida ympäristövaikutukset,

🌱 hyödyntää resursseja kestävästi ja kiertotalouden periaatteilla ja

🌱 luoda arvoa sekä ihmisille että planeetalle.

Jos missasit webinaarin, mutta planetaarinen softakehitys kiinnostaa (ja miksei kiinnostaisi), tallenteen voit katsoa YouTubesta.

Lue myös:

Rakettiwebinaarit 2024

 
 
Rakettitiede