Harkinta ja viimeinen niitti – rekrykokemuksia Rakettitieteestä, osa 2/3
Kysyimme neljältä Rakettikonsultilta, miten he löysivät Rakettitieteen, miltä rekryprosessi tuntui ja miltä työnteko Raketissa on maistunut. Julkaisemme heidän mietteensä kolmessa osassa, ja tässä niistä toinen.
osa: Harkinta ja viimeinen niitti
osa: Arki näyttää tältä (tulossa)
Edellisessä osassa neljä konsulttiamme kertoivat ensikosketuksestaan Rakettitieteen kanssa. Ensitapaamisissa välittyi kuva, että Rakettitieteellä on konstailematon työkulttuuri, osaavat (ja ystävälliset) kollegat sekä reilut ansiot. Nyt kuulostelemme, muotoutuivatko nämä käsitykset rekryprosessin aikana ja mikä lopulta sinetöi työsopimuksen allekirjoituspäätöksen.
Kokemuksistaan kertoo konsulttinelikko:
Nicoandres Rodriguez, rakettitieteilijä #67
Ville Räsänen, rakettitieteilijä #71
Ville Lindholm, rakettitieteilijä #72
anonyymi rakettitieteilijä
Mikä sai innostumaan Rakettitieteestä?
Okei, raha ratkaisee paljon – mutta yksin se ei riitä. Rakettitieteilijät kertovat palkkapussin koolla olevan väliä, mutta sen lisäksi houkuttelevat toimeksiannot saivat heidät innostumaan Raketista: meillä saa valita tarjolla olevista hommista itselleen otollisimman eikä ketään tuupita väkisin keikoille.
Nicoandres koki, että palkkamallin lisäksi kulttuuri ja arvot kohtasivat heti: "From the beginning the company culture, the people and the payment model were a strong stand point for me. It felt like an instant match from the beginning."
“It felt like an instant match from the beginning." – Nicoandres, rakettitieteilijä #67
Monien vaakakupissa painoivat myös itsensä kehittämisen mahdollisuudet sekä konsulttiuran tarjoama vaihtelu ja monipuolisuus. Lisäksi kokeneiden kollegoiden tiedot ja taidot tuovat omaankin osaamiseen aina jotain uutta.
Ville Räsäsen kohdalla ajoitus oli ratkaiseva: "Oma projektini oli päättymässä ja Raketin kautta löytyi mielenkiintoinen uusi toimeksianto."
Ehkä jokin kuitenkin mietitytti? Kyllä ja ei.
Harkinta-aikana Ville Lindholm pohti, kuten monesti aiemminkin, kumpi sopii paremmin hänelle: tuotetalo vai konsultointi.
“Yleinen fiilis oli alusta alkaen hyvä, ja netistä oli myös saatavilla paljon blogipostauksia, jotka kuvasivat, mitä Rakettitieteellä oikeasti tehtiin. Sanoisin, että innostus nousi siitä, että tuntemattomia tekijöitä ei ollut paljon!” Ville lisää.
“Innostus nousi siitä, että tuntemattomia tekijöitä ei ollut paljon!” – Ville L. rakettitieteilijä #72
Nicoandres taas sanoo oikean keikan löytymisen ottaneen aikaa ja hän ehti jo hyväksyä tarjouksen toisaalla: "It took a while to find my first client project – over a month – and eventually I accepted an offer from a product company. That turned out to be a big mistake. My heart was still with Rakettitiede, so I called them back after a month at the other company."
Anonyymi rakettitieteilijä puolestaan toteaa, ettei häntä epäilyttänyt mikään: "Kerrankin ei tullut huijattu olo."
Mikä sinetöi päätöksen sanoa tahdon?
Lopulliseen päätökseen allekirjoittaa työsopimus vaikuttivat monet seikat: henkilökohtainen tilanne, Raketin tarjoamat edut sekä myös mahdollisuus päästä osakkaaksi ja näin vaikuttaa bisnekseen. Toki puumerkkien lyömisen edellytyksenä on aina sopivan toimeksiannon löytyminen.
“Ensimmäinen toimeksianto oli täydellinen omaan elämäntilanteeseen”, sanoo Ville L.
Anonyymi rakettitieteilijä tunsi entuudestaan rakettilaisen, joka vakuutti, että Raketin riveihin kannattaa liittyä. “Enkä ole katunut”, hän sanoo.
Rekrykokemuksia-sarjan kolmannessa ja viimeisessä osassa kerromme, miltä työelämä on näyttänyt konsulttikvarettimme mielestä Raketista käsin ja miten se kenties on vertautunut aiempiin työkokemuksiin.
Lue rekrykokemuksia-sarjan muut osat:
Harkinta ja viimeinen niitti (ja sen just luit)
Arki näyttää tältä (tulossa)